lauantai 30. tammikuuta 2016

#140 Mitä tapahtui vuonna 2015?

  Tämä postaus nyt vähän ehkä myöhässä, mutta tekemiseen meni aikaa. Vuosi 2015 on nyt takana päin ja monta ihanaa muistoa  mieleen on jäänyt. Kiitos vielä kaikille jotka seurasivat meidän elämää vuonna 2015 ja nyt jatketaan eteenpäin vuodessa 2016! Tässä postauksessa on tarkoitus käydä meidän kanivuosi 2015 läpi kuvien ja tekstien kera!

                                                                 Tammikuu



Tammikuussa Ursula lähti astutukseen kaverini luokse 23.1.. Siellä vastassa odotti komea keltamusta japanilainen kääpiöluppa uros Trolli. Ursula vietti kaverini luona 4-6 pv. Vili täytti myös vuosia. Herra täytti 2-vuotta ja sitä juhlistettiin lahjojen ja kakun kera.



                                            Helmikuu




 Helmikuun 15 pv tapahtui varmaankin meidän kanilan yksi vuoden kohokohdista sillä silloin syntyi Ursulalle kuusi pientä poikasta, paitsi yksi menehtyi 3 pv ikäisenä. Poikue oli todella kirjavaa sakkia ja niistä 4 on viittakuvioita ja yksi on luonnonharmaa.

                                            Maaliskuu

 Maaliskuulla poikaset kasvoivat vain päivä päivältä isommiksi pupuiksi ja Ursula vietti leppoisaa mammalomaa niiden kanssa.


Vilin kanssa oltiin Maaliskuun lopulla Seinäjoella Epjyn pet näyttelyssä. Sieltä Vili nappasi 94,5 p. mutta ei voittanut mitään. Silti minulla kuin myös Vilillä oli hauska päivä kavereiden ja muiden kanien seurassa.









                                          





                                         Huhtikuu

 Huhtikuulla poikaset lähtivät uusiin koteihin ja me aloitettiin Cindin kanssa tutustumaan omaan häkkiin ja meidän kanilan tavoille. Cindi nopeasti tottuikin yksin asumiseen, kun Ursula ei sitä hyväksynyt enää Cindin veljien vierotuksen jälkeen. Cindi tottui nopeasti myös päivärutiiniin.


                                           Toukokuu

 Toukokuulla oli paljon ihanan aurinkoisia päiviä ja kanit saivat siirtyä kesälaitumelle. Toukokuun lopulla oli myös kovat kesäloma odotukset! 30 päivä loma sitten alkoikin :)


                                              Kesäkuu

 Kesäkuun alussa minulle ja kaverilleni tuli vuokrahepat viikoksi. Se oli kyllä aivan mahtava kokemus! Samalla viikolla myös Ursulan poika Prinssi tuli meille hoitoon ja uusi ulkohäkki valmistui.





  13 päivä oltiin myös Jurvassa näyttelyissä kaikkien kanien kanssa. Nämä olivat Cindin ihan ekat näyttelyt. Ursula sai 93 p. Vili sai 94 p. ja kuman yleiskunnosta ja oli myös PPK 6. Cindi sai 94,5 p. ja kuman käsiteltävyydestä ja oli luokkavoittaja 1 ja PPK 2. Näyttelyiden jälkeen jatkettiin vielä kanileirillä ja sielä oli ihan mahtavaa! Syötiin hyvää ruokaa, leikittiin, kisattiin, juteltiin... Kesäkuu oli ihan mahtava!


Heinäkuu

 Heinäkuussa olin kavereiden kanssa Tuurissa ja sieltä tuli ostettua kaneille kaikenlaista. Meille tuli myös vähän yli viikoksi ranskanluppa mix Pehmis hoitoon. Pehmis on swartzgrannen värinen n. 5-vuotias herra. Pehmiksen oli tarkoitus olla pitemmän aikaa, mutta Pehmis oli tosi arka eikä se täällä viihtynyt niin vietiin se sitten takaisin.



Elokuu

 Elokuu oli todella lämmin ja aurinkoisia päiviä riittikin! Elokuun alussa oltiin kanien kanssa Jurvassa näyttelyissä. Ursulan poika Prinssikin lähti matkaan mukaan. Ursula sai 92,5 p. Vili sai 93,5 p., kuman ja oli PPK 5. Cindi sai 95.p, kuman ja Cindi oli myös PPK 2.



Syyskuu

  Syyskuussa panostin oikein voimakkaasti yhdistämään kaikki kanit laumaksi. Noh...ei siitä nyt mitenkään erikoisesti apua ollut. Prinssi tuli meille myös taas hoitoon :) Säät sallivat vielä silloinkin ja oli aivan mahtavia ulkoilusäitä!





Lokakuu

  11 päivä Ursula täytti 2-vuotta ja sitä juhlistettiin lahjojen ja kakun kera. Lokakuussa liityin myös Faunatar bloggaajaksi ja siitä asti blogi on ollut yhteistyössä Faunattaren kanssa.



 Synttärilahjaksi sain uudenkameran Nikon D3200. Se on auttanut hurjasti blogin kuva ja video materiaalia.



Marraskuu

 Cindin kanssa lähdettiin 7 päivä Lemmikkimessuille Helsinkiin. Siskoni oli asemalla vastassa ja sieltä lähdettiin sitten Messukeskukseen. Cindin kanssa oltiin sielä vain lauantaina Lekan pet puolella. Cindi sai 92 p. eikä voittanut mitään. Silti huikee kokemus! Yöksi mentiin siskoni luokse Porvooseen.




  Viikon päästä olikin sitten Epjyn vuoden viimeiset näyttelyt Seinäjoella. Sinne mukaan lähti Cindi ja Vili, koska Ursula ei ollut missään parhaimmassa kunnossa :D Cindi sai 94,5 p. ja oli tuomarin suosikki ja PPK 6. Vili sai 92,5.p ja oli luokkavoittaja 2. Vili ja kaverini kani Beeta voitti myös pukukisan!




                                                                Joulukuu

  Suomen Itsenäisyyspäivää vietettiin joulukuun alussa ja katsottiin linnanjuhlia. Luntakin oli maahan jo sadellut.


  Tietysti minulla kuten myös kaneilla oli kova joulun odotus ja jouluvalmistelut tehtiin hyvissä ajoin meillä sisällä, ulkona kuin myös kanilassakin. Lahjoja jouluna tuli sopivasti ja aattona syötiin jouluateria ja paljon herkkuja. Kanit saivat myös oman jouluaterian :)




Tälläinen oli minun ja kanien vuosi. Kiitos ja kumarrus kaikille jotka jaksoivat tämän lukea! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti